Skoči na glavno vsebino

Kamenčki prijaznosti 

13. november je mednarodni dan prijaznosti, ki ga obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. V tujini na ta dan simbolno podarjajo rumene rožice, v Sloveniji pa smo se namesto rožic leta 2014 odločili za bolj trajno pozornost – za poslikan kamenček prijaznosti.

Vsako leto se k akciji priključi veliko ljudi in letos je del nje tudi naša šola. Mlajši učenci razrednega pouka, učenci v OPB in učenci pri likovnem pouku, so z veliko mero navdušenja krasili rečne kamenčke. Nastala so preprosta darilca, ki bodo prejemnikom zagotovo polepšala dan. Nekaj skupin mlajših učencev je kamenčke odnesla domov in jih podarila svojim domačim, ostale pa so učenci izbirnega predmeta šport podelili po različnih okoliških javnih površinah. Tako bodo kamenčki dosegli namen #naključneprijaznosti in ustvarili res lep #danprijaznosti, ki pa seveda ni omejen le na en dan!

Učenci pa so si na dan prijaznosti, namesto kamenčkov, podeljevali lepe misli na lističih. Recept za prijazno šolo (in svet) so spisali mlajši učenci v OPB – upoštevajmo ga in bodimo prijazni drug do drugega!

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost