Skoči na glavno vsebino

STARA igr(ač)a ZA NOVO veselje

Projekt Unescova priložnost: STARA igr(ač)a ZA NOVO veselje

Zamenjava iger, igrač in športnih pripomočkov, ki so se jih otroci že naveličali, ali igranje iger naših dedkov in babic je nepozabna priložnost, ki bo prinesla veliko veselja otrokom, učencem in njihovim mentorjem.

Projekt Unescova priložnost: STARA igr(ač)a ZA NOVO veselje bo v šolskem letu 2023/2024 trajal od oktobra do maja. Nanj se lahko prijavite do vključno 2. oktobra 2023, in sicer na e-naslov unesco@oszrece.si.

Dejavnosti v okviru projekta (zamenjava iger, igrač, športnih pripomočkov, ki so se jih otroci/učenci naveličali, a so še vedno uporabni in zanimivi za koga drugega, spoznavanje in igranje iger, ki so jih nekoč igrali naši predniki) lahko v prostorih svojega zavoda izvedete kadar koli v času trajanja projekta, zaželeno pa je, da morda v mesecu oktobru, ko obeležujemo teden otroka, v božično-novoletnem času ali v tednu, ko praznujemo dan Zemlje (22. april).

Najpozneje do 31. maja 2024 na navedeni e-naslov pošljite primere dobre prakse, fotoreportažo, poročilo z natančnimi podatki (mentorji in število sodelujočih otrok/učencev po triadah) oz. povezavo do spletnih strani, kjer si bo mogoče ogledati prispevke o tem, kako je potekala zamenjava iger, igrač in športnih pripomočkov oz. kako ste se družili ob igri na vaši šoli/v vrtcu.

Vsi mentorji boste ob pravočasno poslanem poročilu o delu prejeli potrdilo o sodelovanju v projektu. 

 

Zgrabite priložnost in preplavilo vas bo veselje!

Dostopnost