Skoči na glavno vsebino

Projekt Spodbujamo prijateljstvo

V letošnjem šolskem letu se je kar 165 učencev naše šole pridružilo nacionalnemu projektu Spodbujamo prijateljstvo, ki je pod okriljem Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj, projekt podpirata tudi družba BTC kot glavni partner in zavarovalnica Triglav.

Rdeča nit natečaja je bil pogled otrok na prijateljstvo, prijatelje. Skozi ustvarjanje ter razmišljanje smo želeli pridobiti odgovore oz. razmišljanja na naslednja vprašanja: Kaj je prijateljstvo? Kdo vse so naši prijatelji? Si lahko predstavljamo svet brez prijateljev? Kaj in koliko nam prijatelji pomenijo? Kaj in katera so prijateljska dejanja? Kaj vse delamo skupaj s prijatelji? Kako spodbujamo prijatelje? Česa si želimo pri prijateljih? Kaj pričakujemo od prijateljev? Kakšni prijatelji smo sami? Kako ohranjamo in krepimo prijateljstvo? Ugotovili smo, da je  prijateljstvo res najlepša oblika sveta, ker jo naslika srce in se dotika   –  vsega, kar je v svoji pesmi o prijateljstvu že napisal Tone Pavček. 

Pri projektu so sodelovali učenci naslednjih razredov: 1. a z učiteljico Jernejo Župnek, 1. b z učiteljico Majdo Kokol, oddelek podaljšanega bivanja z učiteljico Štefico Ribič, 2. a razred z učiteljico Andrijano Artnik, 2. b z učiteljico Nino Vajt, 2. c z učiteljico Tatjano Gosnik, 3. b z učiteljico Doro Lušenc in 5. a z učiteljico Mojco Petek.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost