Skoči na glavno vsebino

Slovenski kulturni praznik

V pričakovanju slovenskega kulturnega praznika smo naše tretješolce na OŠ Zreče povprašali KAJ JE za njih KULTURA? Njihove prisrčne misli lahko slišite na posnetku spodaj.

Učiteljica Barbara Potnik


1. KVIZ2. KVIZ

Učiteljica Mojca Petek je pripravila dva poučna kviza.


V tem tednu smo z našimi prvošolci odkrivali skrivnosti našega največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna. Skupaj z učenci smo prebirali  njegove pesmi, spoznavali njegovo življenje,  ter se ob tem sladkali s figami. Na sprehodu po Zrečah smo spoznavali kulturne ustanove in opazovali zastavo naše države Slovenije. Učenci, ki že poznajo črke, so preslikali našo slovensko himno. Vsak učenec je z izbranimi, toplimi ali hladnimi barvami pobarval Prešernovo silhueto. Nato smo z beli lepilom izdelali matrico Prešernovega podpisa ter ga s tehniko frotaža prenesli na risalni list s pomočjo voščenke in s tem pridobili Prešernov podpis. Skupaj z učenci smo uredili pano pred razredom, ter prisluhnili radijski oddaji ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika.

                                                                       Učenci z učiteljicama Nino in Jernejo


Na  podružnični osnovni šoli Gorenje, smo  pri pouku likovne umetnosti, obeležili prihajajoči slovenski kulturni praznik. Zadali smo si prav posebno nalogo. Vsak učenec je preko spleta prejel košček sestavljanke, ki ga je s svinčnikom, kar se da natančno prerisal na večji format. Učenci na začetku niso vedeli kaj rišejo, zato je bila naloga za njih še toliko bolj zanimiva. Ko so vsi končali s prerisovanjem, smo narisane delčke povezali v celoto. S to nalogo smo počastili spomin na našega največjega slovenskega pesnika, doktorja Franceta Prešerna.

Učenci 3. in 4. razreda POŠ Gorenje z učiteljico Jernejo Župnek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost