Skoči na glavno vsebino

NOČ BRANJA za naše ZLATE BRALCE

Letos smo po dolgem času učencem zopet ponudili noč branja, tokrat je bila to nagrada za učence in učenke, ki so vseh 9 let opravili bralno značko. Program noči branja smo si zamislili kot debato o problematiki vrstniškega nasilja, prepoznavanju lastnih čustev, obdobju najstništva in o soočanju s težavami, ki jih prinaša to težko obdobje. Učenci so se najprej na podlagi določenih iztočnic pogovarjali v manjših skupinah, potem pa smo vse podebatirali še v skupnem krogu. Na eni izmed delavnic sem želela, da nam odraslim (učiteljem in staršem) kot najstniki sporočijo to, kar nam mogoče ne morejo kar tako povedati, ker jim je težko ali pa ne znajo. Ali pa ni časa za to. Napisali so NAM zelo močna sporočila.

Hkrati se želim tukaj še javno zahvaliti vsem staršem zlatih bralcev, ki so vseh teh devet let spodbujali svojega otroka, da je bral/a in da je opravil/a Bralno značko. Tudi v času epidemije, ko je bilo zares težko in smo se lahko videli le preko Zooma.

Hvaležna sem za vse starše, ki jim je mar, da otrok bere, ker se zavedajo, da si otrok z vsako prebrano knjigo širi obzorja, se notranje bogati in postaja boljši Človek. In posledično si tako skupaj gradimo LEPŠI IN BOLJŠI SVET.

Koordinatorica Bralne značke na OŠ Zreče

Barbara Potnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost