Skoči na glavno vsebino

SKUPAJ SE IMAMO DOBRO (Teden otroka)

Teden otroka smo začeli s krajšim radijskim prispevkom, v katerem smo predstavili letošnjo temo, ki je `Skupaj se imamo dobro`. Ideja zanjo izhaja iz pesmi  `Skp se mava dobr`, priljubljenega glasbenika Nipke, ki smo jo vrteli vsak glavni odmor. Učenki Iva in Lana sta sestavili preprosto koreografijo za refren, ki so jo učenci radi plesali med odmori. 
 
V tem tednu smo po malici v telovadnici imeli rekreativne odmore s plesom, igrami z žogo in drugimi različnimi gibalnimi dejavnostmi.
 
V četrtek smo zunaj pred šolo imeli peko okusnih palačink in druženje ob različnih družabnih igrah.
Učenci so se znotraj oddelkov ali interesnih skupin pogovarjali o tem, s kom se imajo dobro in kaj počnejo, ko se imajo dobro. Enotni so si bili, da se imajo dobr`, ko se družijo z družino in prijatelji, ki jim zaupajo, ko se igrajo in se skupaj učijo, ko pojejo in plešejo. Vsak od njih prispeva v povezano skupnost delček sebe, vsak pušča odtis, zato smo simbolično v kroge s prsti naredili odtis, ga dorisali in pripisali, kdaj se imajo dobro. 
 
V petek so se prav vsi učenci in učitelji zbrali na zelenici pred šolo, povezani v treh krogih, in zaplesali na pesem `Skp se mava dobr`.
 
Po nasmehih, plesnih korakih in splošnem dobrem počutju lahko rečemo, da smo se skupaj res imeli dobro prav cel teden!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost