Skoči na glavno vsebino

PETOŠOLCI OBELEŽILI TEDEN ŠPORTA

Sodoben način življenja odvzema otrokom možnosti za gibanje, ki je njihova osnovna potreba in najpomembnejši dejavnik za zdrav in celostni razvoj. Pomembno je, da čim prej postavimo dobre temelje kasnejše zdrave osebnosti in zdravega življenjskega sloga. Petošolci smo dan pred prvim jesenskim dnevom vzeli pot pod noge.

Odpravili smo se na pohod. Pred šolo smo si oprtali nahrbtnike in se v daljši koloni odpravili proti Goleku. Pot nas je vodila skozi naselje, preko travnika in skozi gozd. Koliko priložnosti za opazovanje narave! Manjkalo pa ni niti dobre volje, vztrajnosti in medsebojnih spodbud za zadnji vzpon. Pred vrhom  nas je v zatišju vetra z nekoliko toplejšimi sončnimi žarki pričakal prekrasen pogled na bližnjo in daljno okolico.

Bolj ali manj utrujeni smo prispeli na 769 m nadmorske višine, se toplo oblekli in si po planinsko privoščili malico. Z vrha smo sestopili po  razgibani krožni poti v smeri proti zreškemu jezeru. Topli sončni žarki so nas vabili h krajšemu počitku ob vodi in hranjenju krapov.

Mi pa smo svoja telesa gibalno nahranili s hojo. V prijetni družbi nam je dolga pot postala krajša, na napor pa smo ob vrnitvi pred šolo že pozabili. V spominu pa nam bo ostala sproščenost, druženje v mehurčku, smeh in še večja povezanost.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost