Skoči na glavno vsebino

KAM Z ODPADNIM MATERIALOM

V začetku šolskega leta smo se z učenci prijavili k UNESCO projektu z imenom Kam z odpadnim materialom. Odločili smo se izdelati glasbilo iz odpadnega materiala. Ker včasih za pitje uporabljamo plastične lončke, smo jih po uporabi temeljito umili, posušili in uporabili za zunanji del ropotulje. V lončke smo nasuli najrazličnejšo vrsto hrane, ki ji je potekel rok uporabe in so jo učenci prinesli od doma. Nato smo  lončka zlepili skupaj.  Zunanjost smo kaširali z barvnim kolažem, ki nam je ostal od preteklih ur likovne umetnosti. Ropotulje smo v jesenskem času uporabljali pri urah glasbene umetnosti.

Po vrnitvi učencev v šolo smo iz odpadnih plastenk, ki so jih učenci prinesli od doma, izdelali hranilnike. Plastenko smo prerezali na polovico, jo skrajšali in ponovno spojili skupaj. Na plastenko so učenci prilepili ušesa, oči, rep in noge. Vse to smo naredili  iz materiala, ki bi ga sicer zavrgli: zamaški, plastične kroglice, ostanki kosmatenih žičk, pokrovčki, ostanki ovojnega papirja… Na koncu smo s škarjami naredili odprtino za kovance in bankovce.

V tretjem delu, pa smo v oddelku podaljšanega bivanja izdelovali najrazličnejše predmete iz plastičnih pokrovčkov, ki lahko služijo kot slika, podstavek, okras…

Učenci so se pri delu izredno zabavali, urili svoje sposobnostI, razvijali ustvarjalnost ter se naučili, da lahko iz odpadnega materiala naredimo veliko zanimivih in uporabnih izdelkov.  S tem smo pripomogli k zmanjšanju količine odpadkov in ohranitvi čistejšega in bolj zdravega okolja.

                                                                                              1. b z učiteljicama Nino in Jernejo

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost